De Ingenieur: Batterijen op de Bouwplaats

Benzineaggregaten worden nog volop gebruikt om de bouwplaats te voorzien van stroom. Renset is een mobiel energie­station waarvan je de accu’s verwisselt zonder de stroom te onderbreken. 

Er is veel vraag naar duurzame en draagbare stroomvoorzieningen op de bouwplaats, merkte Teun van ’t Veer in de zeven jaar dat hij voor het Engels bouwbedrijf Kier Group werkte. ‘Uiteindelijk zullen diesel- en benzineaggregaten volledig verdwijnen. De nood is dus waanzinnig hoog.’

Van ’t Veer, inmiddels ceo van de startup Renset, besloot zelf een alternatief te ontwikkelen. Dat werd het mobiele, elektrische en geruisloze energiestation Renset dat met een continu­vermogen van vijf kilowatt en een piekvermogen van tien kilowatt geschikt is om het middelgrote bouw­materiaal van stroom te voorzien: denk aan sloophamers, trilplaten en stroomvoorziening voor de bouwkeet, zoals koffiezetapparaten en tosti-ijzers.

Daarmee is Renset een geschikt alternatief voor benzineaggregaten en niet voor de krachtigere dieselaggregaten die kraan- of graafmachines van stroom voorzien.

Next
Next

YES!Delft: Sustainable Building Power